Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Hybride onderwijs: wat heb je daarvoor nodig?

De coronacrisis heeft een enorme impact op het onderwijs. Binnen een half jaar tijd hebben scholen de overstap gemaakt van volledig klassikaal naar (bijna) volledig online lesgeven. Inmiddels zijn de schooldeuren weer open, maar dat betekent niet dat we helemaal terug kunnen naar vroeger.

De huidige situatie vraagt in sommige gevallen om hybride onderwijs: een combinatie van klassikaal en online lesgeven. Maar hoe zorgt u ervoor dat leerlingen in de klas én thuis op gelijke voet worden bediend? Dat is technisch en didactisch een hele uitdaging, die u gelukkig sterk kunt versimpelen met slimme plug-and-play-oplossingen in drie categorieën.

1. Hardware

Ook uw lokalen zijn waarschijnlijk nog niet klaar voor hybride onderwijs. Als gevolg daarvan moeten docenten iedere les veel organiseren en wordt een eenvoudige les al snel complex. Maar met de Hybride Onderwijs toolkit van Heutink ICT maakt u van ieder lokaal een hybride lokaal. Docenten kunnen klassikaal lesgeven en tegelijkertijd de online interactie met leerlingen thuis aangaan via bijvoorbeeld Microsoft Teams of Google Meet.

De Hybride Onderwijs toolkit bevat:

 • een 1080p webcam gericht op de docent, de beamer/touchscreen en het whiteboard
 • een sterke microfoon die de docent én de leerlingen thuis verstaanbaar maakt
 • bevestigingsmaterialen
 • optioneel: een touchscreen voor instructie en sessies via Microsoft Teams c.q. Google Meet en Microsoft Whiteboard c.q. Google Jamboard

2. Trainingen hybride lesgeven

Met webinars voor online onderwijs heeft Heutink ICT al meer dan 5.000 docenten geholpen de eerste stappen te zetten. Nu doen we hetzelfde voor hybride onderwijs, om te voorkomen dat techniek in de weg staat van goed onderwijs. Onze trainers helpen graag op locatie om uw docenten vertrouwd te maken met de ins en outs van deze nieuwe manier van lesgeven. In een hands-on training van 2 uur leren de docenten:

 • hoe ze volgens het principe van plug-and-play binnen 2 minuten een hybride les opstarten
 • verschillende werkvormen, zoals centrale instructie, breakout-groepen en meekijken bij leerlingen
 • hybride voorbereiding: zorgen dat leerlingen weten welke lessen hoe en waar worden gegeven

3. Digitale toolkit

Wordt er bij u op school nog niet gewerkt met Microsoft Teams of Google Meet? Of geldt het aanmaken en organiseren van sessies in Teams of Meet als een uitdaging? Via onze unieke Magister-koppeling bieden wij een digitale toolkit die ervoor zorgt dat:

 • iedere groep in Magister (dus vakken, stamgroepen, vakgroepen) wordt voorzien van een eigen Teams- of Meet-omgeving
 • wijzigingen in groepen automatisch worden gesynchroniseerd
 • iedere leerling en docent automatisch is voorzien van de juiste klassen en vakken
 • niemand handmatig Teams hoeft aan te maken, bijwerken of verwijderen
 • de basisvoorwaarden voor hybride lesgeven gedekt zijn

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe Heutink ICT u helpt met onderwijs in coronatijd of hoe u hybride onderwijs kunt inrichten? Laat het ons weten, dan nemen wij binnen 2 werkdagen contact met u op.

Gerelateerde artikelen

15 februari

Hybride Onderwijs: hoe richt je dat in?

Om dat goed te doen komen er best uitdagende vragen op je af.

Bericht lezen
2 december

10 tips om tijd vrij te maken voor ICT

Voor iedereen die te druk is met het oplossen van storingen en technische problemen.

Bericht lezen
27 augustus

5 vragen aan onderwijsconsulent Wim van der Veen

Zijn focus ligt meer op onderwijskundige toepassing dan op technologie.

Bericht lezen

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

De ontwikkelingen op ICT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ook in het onderwijs. Wij verzamelen de meest actuele en interessante updates voor je in onze maandelijkse nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent. Wil je zeker weten dat je niets mist? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico