Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Interactief lesgeven op een nieuw niveau

Guus Dreu heeft als facilitair manager bij het Niftarlake College een uitgebreid takenpakket, van het aansturen van diverse teams tot alles wat nodig is om de gebouwen in de gewenste conditie te houden. Ook inkoop en onderhoud van alles op het gebied van ICT valt onder zijn verantwoordelijkheden. In dat kader begeleidde hij de aanschaf en implementatie van tientallen interactieve Epson laserprojectoren met op maat gemaakte vlakke (Chameleon) whiteboards die Heutink ICT mocht leveren.

Wat was de concrete vraag die jullie bij Heutink ICT neerlegden?

“Voorheen werkten we hier op school met verrijdbare touchscreens en traditionele projectoren. Van de docenten wiskunde, natuurkunde en scheikunde kreeg ik te horen dat zij niet zo tevreden waren over de techniek en de mogelijkheden. Aan mij dus de opdracht om op zoek te gaan naar een oplossing waarmee zowel de talen- als de binassectie uit de voeten kon.”

Hoe heb je dat aangepakt?

“Ik heb onze ICT’ers en een aantal docenten vanuit verschillende disciplines op het spoor gezet van Heutink ICT. Dat is een partij waar ik zelf graag mee werk. Bij een bezoek aan de showroom van Heutink ICT kregen de collega’s een systeem gepresenteerd waar ze zeer enthousiast over waren. Vervolgens ben ik gaan kijken of het financieel haalbaar en implementeerbaar was. Wij zijn een Apple Distinguished School en dat geeft nog wel eens wat problemen in het communiceren met bepaalde apparatuur. Maar dat bleek in dit geval gelukkig helemaal geen probleem.”

Hebben jullie eerst nog een testperiode ingebouwd?

“Jazeker, we hebben in één lokaal een proefopstelling neergezet, zodat collega’s het systeem in de praktijk konden uitproberen. Binnen een paar weken werd er bijna gestreden om dat testlokaal, dus daaruit concludeerde ik dat het in ieder geval een goede keuze was. Zo hebben we uiteindelijk besloten om het systeem voor de hele school aan te schaffen.”

Hoe is de implementatie in zijn werk gegaan?

“Nadat we eerst in het hoofdgebouw alle traditionele projectoren hebben vervangen door dit nieuwe systeem, hebben we in een tweede stap hetzelfde gedaan met de touchscreens in het brugklasgebouw. Ik krijg er alleen maar tevreden berichten over. De systemen zijn op lesdagen vrijwel continu in gebruik, in alle 57 lokalen. Dat betekent natuurlijk wel dat zo’n oplossing ook bedrijfszeker moet zijn. In het begin hebben we wel even wat glitches gehad, door een firmware-update die nog niet helemaal op orde was. Maar Heutink ICT en Epson hebben dat samen goed opgepakt en intussen werkt het allemaal perfect.”

Je zei eerder dat je graag met Heutink ICT werkt. Waarom is dat eigenlijk?

“Omdat je bij hen echt het idee hebt dat je gehoord wordt. Zodra je een verzoek doet, wordt daar aandacht aan geschonken. Ook de begeleiding gedurende het proces is uitstekend. Je hebt steeds het gevoel dat er iemand achter je staat op wie je kunt rekenen. De bereidheid om te helpen en oplossingen aan te dragen is groot. Ze blijven projecten ook volgen na oplevering, om te zien of er misschien nog leerpunten zijn. Wat ik verder mooi vind, is dat ze eveneens meedenken over goede bestemmingen voor oude apparatuur. Onze oude touchscreens hebben bijvoorbeeld een tweede leven gekregen bij PO-scholen, waar minder strenge eisen worden gesteld aan de techniek. Kortom, ik ben erg tevreden.”

Wil je weten hoe wij jouw school verder helpen?

Neem dan contact op met onze specialisten.

Neem contact op

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico