Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

Let op: Nieuw prullenbakbeleid Google Drive

Sinds 13 oktober jongstleden is er iets veranderd voor gebruikers van Google Drive. Voorheen was het zo dat bestanden die je naar de prullenbak verplaatste daar altijd bleven staan (tenzij je zelf de prullenbak opschoonde). Dat is nu niet meer het geval: bestanden in de prullenbak worden voortaan na 30 dagen automatisch verwijderd.

Uit de praktijk weten wij dat het nog weleens voorkomt dat een leerkracht bijvoorbeeld per ongeluk een document met oefenopdrachten in de virtuele prullenbak gooit. Voorheen kon je zo'n document het volgende schooljaar gewoon uit de prullenbak halen als je het nog eens wilde gebruiken. Maar die kans heb je nu dus niet meer; weg is weg!

Het goede nieuws is dat deze maatregel van Google niet geldt voor het versiebeheer van documenten. Je kunt nog steeds teruggrijpen naar een eerdere versie van een document, ook als die versie al meer dan 30 dagen oud is.

Gerelateerde artikelen

15 februari

Hybride Onderwijs: hoe richt je dat in?

Om dat goed te doen komen er best uitdagende vragen op je af.

Bericht lezen
21 december

Google verhoogt prijs Chrome Education Upgrade

Prijsverhoging en verlenging ondersteuning van updates per 9 maart 2021.

Bericht lezen
2 december

10 tips om tijd vrij te maken voor ICT

Voor iedereen die te druk is met het oplossen van storingen en technische problemen.

Bericht lezen

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

De ontwikkelingen op ICT-gebied volgen elkaar razendsnel op. Ook in het onderwijs. Wij verzamelen de meest actuele en interessante updates voor je in onze maandelijkse nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent. Wil je zeker weten dat je niets mist? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico