Ga terug
Predia touchscreens en andere hardware
Als jij op school prettig wilt werken met ICT, heb je een goede basis nodig. Met touchscreens, digiborden, devices en oplossingen voor opbergen en opladen. En natuurlijk de infrastructuur en connectiviteit om je ICT-oplossingen optimaal te laten werken.

Mijn touchscreen werkt niet. Wat kan ik doen?

Bij veel scholen wordt er tijdens de vakantie onderhoud uitgevoerd of een grote schoonmaak gehouden. Het kan zijn dat daarbij de kabels zijn losgekoppeld en niet (of niet op de juiste manier) weer zijn aangesloten. Check daarom in ieder geval de bekabeling. Haal kabels een voor een los en probeer ze in een andere poort. Als je voor elke kabel de juiste poort hebt gevonden, kan je computer ook weer verbinding maken als deze is weggevallen.

Ik werk met twee beeldschermen en op een daarvan heb ik geen beeld. Wat kan ik doen?

Druk op je toetsenbord tegelijkertijd de Windows-knop en de 'P' in en kies de optie 'Dupliceren'. Dit zorgt ervoor dat je op beide schermen hetzelfde beeld hebt. Heb je nog steeds op een van de twee schermen geen beeld? Controleer dan de bekabeling. Gaat het om een touchscreen, check dan of je daarvoor het juiste HMDI-kanaal hebt gekozen. Zit de HDMI-kabel bijvoorbeeld in HDMI 1, kies dan bij de output ook HDMI 1.

Heb je meer vragen over Predia touchscreens? Klik dan hier.
Heb je een andere vraag? Klik dan hier.

Ik heb geen geluid uit de soundbar

Selecteer rechts onderin de taakbalk bij het icoontje voor het geluid een andere output. Dit doe je door op de naam boven de schuifregelaar voor het volume te drukken. Komt er dan nog geen geluid uit je soundbar als je een filmpje afspeelt, probeer de soundbar dan via Bluetooth te koppelen aan een mobiele telefoon. Als er dan wel geluid uit komt, ligt het probleem aan de instellingen van je computer. Klik hier voor een instructiefilmpje.

Heb je meer vragen over Predia digiborden? Klik dan hier.

Heb je een andere vraag? Klik dan hier.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico