Ga terug
Van wishful thinking naar whizzful learning
Wil jij meer weten over al onze activiteiten en leuke prijzen die we hebben rond ons 25 jarig jubileum? Bekijk ze op onze website.
Terug naar overzicht

CKC Drenthe: “Heutink ICT denkt kritisch mee”

CKC (Christelijke Kindcentra) Drenthe is een bovenschoolse organisatie die verantwoordelijk is voor 30 basisscholen met in totaal ruim 6.000 leerlingen en ongeveer 600 medewerkers.

Ruimte voor keuzes op schoolniveau

Gerjan Peeneman (rechts op foto) is naast zijn functie als directeur van kindcentrum Beatrix verantwoordelijk voor het bovenschoolse ICT-beleid van CKC Drenthe. Vanuit die laatste rol houdt hij zich vooral bezig met het ontwikkelen van beleid en de vertaling daarvan naar de scholen. “Op bovenschools niveau zetten wij de kaders neer, maar daarbij geven we ruimte voor keuzes op schoolniveau, want iedere school is daar anders in. We selecteren bijvoorbeeld breed inzetbare hardware en scholen kiezen zelf welk type device ze uit het geselecteerde aanbod willen gebruiken. Als het maar ondersteunend is aan het proces, en onderdeel is van het onderwijskundige geheel. Want bij ons kiest een school niet voor een product, maar voor een manier van werken.” Ondanks de ruime keuzevrijheid streeft Gerjan op bepaalde punten naar uniformiteit. “We willen wel dat al die systemen vanuit één omgeving te beheren zijn. Daarom werken we op een groot aantal scholen met MOO of gaan we dat binnenkort doen.”

Sparren over nieuwe ontwikkelingen

Gerjan heeft al ervaring met Heutink ICT sinds 2002. In de loop der jaren zijn de contacten en de dienstverlening steeds veelomvattender geworden, tot en met Training & Advies. “Heutink ICT denkt kritisch mee, dat vind ik heel belangrijk. Het is ook niet zo dat we ons alleen maar blanco laten adviseren. Ik ben zelf dit jaar bijvoorbeeld naar de BETT geweest en heb daar allerlei nieuwe ontwikkelingen gezien. Daarover kunnen we goed sparren: kunnen we er misschien iets mee? Een ander voorbeeld is waar we momenteel mee bezig zijn met betrekking tot MOO. Vanuit privacyoverwegingen hebben wij een bepaalde visie op hoe wij in MOO met e-mailadressen moeten omgaan. Zo’n vraagstuk leg ik voor aan Heutink ICT en dan kijken we samen wat er wel en niet mogelijk is. Dat zijn goede gesprekken, heel open en met eerlijke feedback van beide kanten.”

Touchscreens van Heutink ICT

In december 2018 schreef CKC Drenthe een Europese aanbesteding uit voor nieuwe touchscreens op de scholen. “Onze digiborden hingen er al zo’n tien jaar, die waren echt verouderd en aan vervanging toe. Voor scholen zijn dat mega-investeringen en je wilt een oplossing waarmee je jaren verder kunt. Zulke keuzes moet je dus heel zorgvuldig maken; bij de besluitvorming waren vanuit onze organisatie uiteindelijk wel acht personen betrokken. In de aanbesteding hebben we trouwens niet primair gekeken naar de prijs. We hebben de nadruk gelegd op andere factoren, zoals duurzaamheid, werkwijze en garantiebepalingen. Zo zijn we gekomen tot een puntensysteem. Op basis van de gescoorde punten en de prijs hebben we uit 9 geselecteerde leveranciers Heutink ICT gekozen.”

Het mooie van MOO

Inmiddels wordt er hard gewerkt aan het vervangen van de oude digiborden op alle scholen van CKC Drenthe. “Dat zal nog wel anderhalf jaar in beslag nemen. Tegelijkertijd maakt een groot aantal van onze scholen de overstap van deklas.nu naar MOO. We proberen dat een beetje gelijk op te laten gaan met het plaatsen van de touchscreens. Het mooie van MOO is de duidelijke, herkenbare structuur. Bovendien is het voor leerkrachten die op verschillende scholen werken handig dat ze dankzij MOO overal op precies dezelfde manier aan het werk kunnen. Daarom hebben we ervoor gekozen om op zoveel mogelijk scholen met MOO te werken.”

Gerelateerde artikelen

13 september

“Wij hebben sterk ingezet op visie en regie”

De BMS (Bisschop Möller Stichting) is een katholiek schoolbestuur voor 33 basisscholen in Friesland. Met 600 medewerkers verzorgen deze scholen onderwijs voor meer dan 6200 leerlingen.

Bericht lezen
5 september

Hoe complexer het wordt, hoe makkelijker wij het maken

1 augustus is een datum die bij Heutink ICT elk jaar met rode letters in de agenda staat. Het is de dag waarop de schooljaarovergang begint.

Bericht lezen
4 mei

Één ICT-partner voor primair, voortgezet én speciaal onderwijs

OOZ verzorgt openbaar onderwijs in Zwolle en de omliggende regio. Onder het bestuur vallen 37 scholen met samen ruim 12.300 leerlingen en meer dan 1.850 medewerkers.

Bericht lezen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico